Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп стверджує, що "дуже недовго" був у бункері під Білим домом в той час, як агенти таємної служби вели сутичку з учасниками протестів біля будівлі адміністрації. Він наполягає, що ходив туди "для інспекції", а не через страх за свою безпеку.

Про це пише The Guardian з посиланням на інтерв'ю американського президента для Fox News. Трамп запевнив, що ходив у бункер в світлий час доби, коли правоохоронці й демонстранти билися перед Білим домом. Цього тижня газета New York Times повідомила, що Трамп провів щонайменше годину в Президентському центрі з надзвичайних ситуацій. І це сталося в минулу п'ятницю. Інші ЗМІ, посилаючись на джерела в Білому домі, теж підтвердили цей епізод.

У 2001 році підчас терактів 11 вересня цей захищений простір під Білим домом використовував тогочасний віце-президент Дік Чейні. Тому що були побоювання, що ще терористи можуть скерувати ще один літак на будівлю. З того часу бункер зміцнили.

Відео дня

Читайте такожPolitico: США ще не повернулися в жорстокий 1968-й рік, принаймні поки що

"Я був там дуже й дуже недовго", - сказав Трамп в інтерв'ю, додавши, що взагалі відвідував бункер "двічі чи тричі, але кожного разу заради інспекції".

"Туди доводиться ходити, адже одного дня він може знадобитися. Я спустився, подивився на все. Це було вдень. Проблем не було. А тепер я читаю про це, ніби то була якась велика подія. Проблем не було ніколи, ніхто навіть не наблизився до того, щоб створити нам проблеми", - сказав Трамп.

В неділю Трампа викликав хвилю невдоволення після того, як написав на Twitter, що якщо демонстранти зламають ворота Білого дому, вони зустрінуться зі "злими собаками" й "зловісною зброєю". The Guardian називає нинішні протести, які охопили США, найгіршими громадянськими заворушеннями з часів вбивства Мартіна Лютера Кінга в 1968 році. Нинішні протести спалахнули після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда. Білий поліцейський під час затримання наступив йому коліном на горло. Флойд скаржився, що не може дихати, але поліцейський не відпустив його.