У Балтиморі повалили статую Христофора Колумба / REUTERS

Протестувальники у Балтиморі повалили статую Христофора Колумба і кинули її у гавань міста.

Демонстранти використали канати, щоб повалити пам'ятник, який розташовувався біля району Маленька Італія, повідомляє Голос Америки.

Протестувальники на тлі загибелі Джорджа Флойда після затримання його поліцією, закликають зняти статуї Колумба та діячам Конфедерації. Вони зокрема покладають на Колумба відповідальність за геноцид та експлуатацію корінних народів Америки.

Відео дня

Як повідомляє Baltimore Sun, статуя була власністю міста і була встановлена у 1984 році колишнім мером Вільямом Дональдом Шефером та президентом Рональдом Рейганом.

Читайте такожУ США під час знесення пам'ятника знайшли газету і бурбон 1936 року

Представник мера Балтимора Бернар К. "Джек" Янг заявив The Sun, що руйнування статуї є частиною національного та глобального перегляду історичного значення пам'ятників, "які можуть представляти різні речі для різних людей". "Ми розуміємо, що динаміка в Балтиморі є частиною національного дискусії", - сказав Лестер Девіс.

Статуї Колумба також були повалені або пошкоджені в таких містах, як Майамі; Річмонд, штат Вірджинія; Сент-Пол, штат Міннесота. В Бостоні пам'ятник Колумба був обезголовлений.

Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп дозволив затримувати всіх, хто руйнує пам'ятки та іншу федеральну власність, і карати їх за це позбавленням волі.