Путін скликає термінове засідання Радбезу РФ

Дмитро Пєсков не озвучив тему засідання.

Президент Російської Федерації Володимир Путін скликає позачергове засідання Ради Безпеки РФ. Тема засідання на цей час невідома.

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає російський Інтерфакс.

"Це - велика Рада безпеки", - заявив Пєсков.

При цьому спікер Путіна вказав, що засідання Радбезу РФ нерегулярне. Крім того, Пєсков відмовився озвучити тему цього засідання, пообіцявши повідомити пізніше.

За його словами, У Путіна на сьогодні заплановано кілька міжнародних телефонних розмов.

Загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну - що відомо

Росія восени 2021 року загострила ситуацію на українському кордоні – стягнула багато військових і техніки. У нашій країні і в західних державах заговорили про загрозу повномасштабного вторгнення.

В середині грудня МЗС РФ опублікувало проект договору між РФ і США про "гарантії безпеки", в якому РФ, зокрема, запропонувало відмовитися від прийняття України в НАТО. Американська сторона висловилася проти того, щоб закривати перед Києвом двері в Альянс.

15 лютого 2022 року РФ стверджувала, що невідведення військ від кордонів України в місця постійної дислокації. У США і в НАТО таку інформацію не підтвердили.

Того ж дня Джо Байден сказав, що навколо української держави та Білорусі Росія має понад 150 тисяч військових, і війська перебувають у загрозливій позиції.

Вас також можуть зацікавити новини: