Путін сподівається, що світ втомиться від війни в Україні - Бербок

За її словами, країни G7 мають показати Путіну свою рішучість.

Країни "Великої сімки" мають довести президенту РФ Володимиру Путіну, що він не зможе втілити свої агресивні плани щодо повномасштабної війни в Україні.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час зустрічі голів МЗС "Великої Сімки", повідомляє "Укрінформ".

"Як кризова команда в тривалій місії, G7 минулого року протиставляла російській агресії один бар'єр за іншим: зимовою допомогою для людей в Україні, антиросійськими санкціями та обмеженням цін на нафту. За нашої підтримки Україні вистояла проти російської енергетичної війни та зимового наступу", - наголосила Бербок.

Вона переконана, що країни-члени G7 мають показати Путіну "рішучість щодо того, що він не досягне своїх цілей через втому від війни". За її словами, "Велика сімка" - це група найбільш розвинених демократичних держав, у протистоянні з автократичними силами, а її партнери та союзники в усьому світі мають довіру до них.

"Як G7, ми сильні разом, тому що ми точно знаємо, за що ми стоїмо: за міжнародний порядок, в якому верховенство права та міжнародне право мають пріоритет перед правом сильнішого. За економічні відносини, які базують не на залежностях, а на справедливості та загальних правилах конкуренції", - підсумувала Бербок.

Війна в Україні - останні новини

За минулу добу сили оборони України ліквідували 590 окупантів, наразі втрати ворога в особовому складі перевищили 182,6 тисячі.

Українські захисники відбили 60 атак ворога на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Пекельні бої тривають в районі Бахмута та Мар’їнки. На Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти перейшли до оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: