Затриманих у Білорусі путінських найманців знайшли на 'Миротворці' (фото)

Російських найманців з приватної військової компанії Вагнера, які планували дестабілізувати ситуацію в Білорусі напередодні виборів президента, знайшли на сайті «Миротворець», на якому розміщені особи, причетні до злочинів проти національної безпеки України.

Читайте такожСеред затриманих під Мінськом бойовиків РФ є учасники війни проти України на Донбасі – терорист Прилєпін

Більшість затриманих вказані як «позаштатні співробітники ГРУ РФ з ПВК Вагнера і незаконних збройних формувань. Деякі вказані як співробітники «органів» так званої «ДНР». На сайті вказана їх дата і місце народження.

Відео дня

Частина анкет була додана під хештегом #Vagner_Sud вдень 29 липня, відразу після того, як стали відомі імена затриманих у Білорусі бійців. Деякі були присутні на сайті і до публікації особистих даних цих людей в ЗМІ Білорусі.

Позаштатний співробітник ГРУ РФ з «ПВК Вагнера» Сергій Щербаков / / фото "Миротворець"
Бойовик НЗФ Олег Дрига / фото "Миротворець"
Російський найманець, бойовик НЗФ Бахтигараєв Тахір / фото "Миротворець"

Як повідомляв УНІАН, 32 найманці, яких сьогодні вночі затримали співробітники правоохоронних органів Білорусі під Мінськом, виявилися членами російської приватної військової компанії Вагнера.

Довідка УНІАН. Так звана приватна військова компанія «Вагнер» – це закрита організація, тисячі найманців якою воюють по всьому світу і в Україні зокрема. Іноземні ЗМІ пов'язують діяльність ПВК безпосередньо з главою Кремля Володимиром Путіним.

ПВК "Вагнер" відома жорстоким поводженням з військовими полоненими і мирними жителями. Самих бойовиків не раз виявляли в гарячих точках світу після публікації в мережі їх звірств. Деякі з членів компанії цього навіть не приховували.