При собі росіяни мали кожен по невеликий ручній поклажі / Фото http://inforos.ru

32 найманці, яких сьогодні вночі затримали співробітники правоохоронних органів Білорусі під Мінськом, виявилися членами російської приватної військової компанії Вагнера.

Про це повідомляє БЕЛТА.

За даними правоохоронців, вони отримали інформацію про прибуття до Білорусі понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі росіяни мали кожен по невеликий ручній поклажі, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Читайте такожКолишній політв'язень заявив, що Лукашенка хочуть перетворити на "білоруського Кадирова"

Група найманців заселилася в один з готелів Мінська в ніч з 24 на 25 липня і мала виселитися 25 липня. Однак покинула готель тільки 27 липня, переїхавши в один із санаторіїв Мінського району.

За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою та одноманітним одягом у стилі мілітарі. Спиртного не вживали, розважальних закладів не відвідували, трималися відособлено, намагаючись не привертати до себе уваги. Вони невеликими групами уважно вивчили територію і оточення санаторію.

Нагадаємо, Сьогодні вночі були затримані 32 особи силами групи "А" КДБ при підтримці ОМОН ГУВС Мінміськвиконкому. Крім того, ще один чоловік був виявлений та затриманий на півдні країни. У відношенні зазначених осіб Слідчим комітетом проводиться перевірка.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці червня Лукашенко заявив про втручання Росії у внутрішні справи Білорусі.

Відзначимо, в Білорусі напередодні виборів президента, які повинні відбутися 9 серпня, проходять протести проти тиску на опозицію та переобрання Олександра Лукашенка на черговий термін. Під час акцій традиційно відбуваються затримання їх учасників.