Республіканці визначилися з кандидатом на пост спікера / скріншот

Фракція Республіканської партії в Палаті представників США визначилася з кандидатом на пост спікера Палати. Ним став Том Еммер зі штату Міннесота.

CNN пише, що всього в голосуваннях брали участь дев'ять кандидатів, але Еммер лідирував у всіх раундах голосування.

Зазначається, що 62-річний політик у фракції відповідає за партійну дисципліну під час голосування в Палаті представників. До обрання до Конгресу в 2015 році він очолював Національний республіканський Конгресовий Комітет, який допомагає конгресменам у виборчих кампаніях.

Відео дня

Вважається, що Еммер наближений до колишнього спікера Кевіна Маккарті. Він підтримав затвердження результатів виборів президента США 2020 року, які Дональд Трамп і його поплічники відкидають. Крім того, він голосував за всі ініціативи Конгресу, пов'язані з підтримкою України, а також виступає проти її скорочення.

Оновлено о 00:50: Том Еммер заявив, що не зміг зібрати достатню кількість голосів, тому виходить із гонки, пише The Washington Post.

Криза в Палаті представників США - що відомо

4 жовтня Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті. Тепер до обрання нового спікера питання про виділення допомоги для України буде заморожене.

Раніше називали в якості кандидатів на пост спікера Палати - лідера більшості Стіва Скаліза і Джима Джордана, які є затятим "трампістом".

Вас також можуть зацікавити новини: