Олександр Лукашенко / REUTERS

Росія завжди була, є і буде найближчим союзником Білорусі.

Про це Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив сьогодні в Посланні білоруському народу і Національним зборам, передає БЕЛТА.

Читайте такожБілоруський опозиціонер: Україна – наш другий за вагомістю партнер

Відео дня

"Росія завжди була, є і буде нашим найближчим союзником, хто б не був при владі в Білорусі або в Росії. Це непереборний фактор, це глибоко всередині наших народів. Навіть попри те, що братські відносини з нами поміняла на "партнерські". Даремно ", - сказав Олександр Лукашенко.

Разом з тим він звернув увагу, що відносини стратегічного партнерства Білорусь буде будувати і з Китаєм, і з Заходом, США, з сусідами, а також країнами далекої дуги. "Ми і далі будемо вирішувати міжнародні проблеми виключно мирним шляхом і, якщо попросять, готові простягнути руку допомоги іншим державам. Ми нікому ні на які проблеми не нав'язувалися і нав'язуватися не збираємося. Хочете допомоги, бачите цю допомогу від нас - будь ласка, ми допоможемо", - сказав Лукашенко.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК Вагнера, 32 особи під Мінськом і ще одного - на півдні країни. Серед них були такі, хто воював проти України на Донбасі. Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що їм надійшла інформація про прибуття в цілому понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких в транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Інцидент стався на тлі протестів проти політичних репресій в Білорусі напередодні виборів президента, які повинні відбутися 9 серпня.