У Білорусі взяли під варту бойовиків ПВК "Вагнера" / фото ua.depositphotos.com

Прокуратура Білорусі обрала для затриманих раніше 33 бойовиків ПВК Вагнера запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це заявив голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич, повідомляє БелТА.

"Підозрюваними у цій кримінальній справі визнані 33 громадянина Російської Федерації. 31 липня стосовно них слідством обрано і прокурором санкціоновано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - сказав Носкевич.

Відео дня

За його словами, була отримана інформація про те, що «вони всі практично мають серйозне бойове минуле - воювали на сході України».

"Зараз з усіма затриманими проводяться слідчі дії, вони допитані в присутності адвокатів", - додав Носкевич.

Він уточнив, що в ході допитів затримані дають суперечливі свідчення.

Читайте такожЛукашенко: розбиратися треба з тими, хто послав до Білорусі затриманих росіян

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали під Мінськом 32 російських бойовика з ПВК "Вагнер" і ще однієї людини на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важких валізи, завантаження яких транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватної військової компанією "Вагнер". Проти них вже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення.

Білорусь просить українську владу перевірити причетність затриманих під Мінськом більше 30 росіян до скоєння злочинів в Україні.

30 липня в Офісі президента заявили, що українська сторона звернеться до Республіки Білорусь з клопотанням про екстрадицію бойовиків російської ПВК "Вагнера", яких підозрюють у військових злочинах на території Донбасу, з дотриманням всіх передбачених процедур.