Росія нападе на НАТО, якщо переможе в Україні, упевнений Ходжес / колаж УНІАН, скріншот, фото УНІАН

У разі перемоги в Україні Росія буде наступати на країни Балтії або іншу державу НАТО, упевнений екс-головнокомандувач збройними силами США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес.

"Якщо Україна не буде успішною, і Росія зможе перемогти Україну, то я вірю, що Росія зробить те, що погрожує зробити. А саме: продовжить наступ на Литву, Латвію чи Естонію, або, можливо, на Польщу чи Румунію", - заявив він в ефірі Radio NV.

На його думку, перейти до агресії проти НАТО Росія зможе, щойно оговтається від втрат в Україні:

Відео дня

"Як на мене, це не дуже складне завдання для Росії - вчинити таку агресію через три-чотири роки. Звичайно, якщо Україна досягне успіху за допомогою США, Німеччини, Великобританії, Франції, інших західних країн, то Росія не зможе цього зробити. А також - якщо Альянс триматиметься разом. Якщо США буде віддані справі, якщо всі країни будуть віддані справі, то я думаю, що Росія далі не піде".

Також генерал зазначив, що інакше навряд чи Кремль зазіхне на вторгнення до Німеччини, але сусідні з РФ країни під загрозою:

"Все, що вони хочуть зробити, то це розбити НАТО. А для цього їм потрібно напасти на якусь балтійську країну чи, скажімо, Польщу".

Путін готується до війни з НАТО - що повідомлялося

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни дійшов висновку, що президент Росії Володимир Путін розпочав підготовку до військової агресії проти НАТО.

Зазначалося, що про це свідчать два укази російського лідера від 26 лютого, які офіційно відновлюють Московський і Ленінградський військові округи. У Росії також розформовується Західний військовий округ (ЗВО), який Міністерство оборони Росії сформувало 2010 року шляхом з'єднання цих двох округів - МВО і ЛВО.

Вас також можуть зацікавити новини: