Росія планує розширювати арсенал озброєнь: Шойгу назвав головні цілі

Сергій Шойгу дав відвертий аналіз того, що Росії потрібно поліпшити.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу пообіцяв створити більш великий арсенал озброєнь, зміцнити авіаційні технології, щоб краще ухилятися від протиповітряної оборони, і поліпшити виробництво безпілотників після серії принижень на полях битв в Україні.

Як пише Reuters, Сергій Шойгу заявив вищим генералам, що для оновлення армії їм доведеться враховувати досвід бойових дій війни в Сирії, де Росія втрутилася на боці президента Башара Асада, і в Україні.

"Нам необхідно постійно аналізувати і систематизувати досвід дій наших угруповань на Україні і в Сирії і на цій основі складати програми підготовки особового складу і плани поставок військової техніки", - сказав Шойгу.

Шойгу сказав, що Росія продовжить розвивати свою ядерну тріаду балістичних ракет, підводних човнів і стратегічних бомбардувальників, тому що така зброя є "головною гарантією її суверенітету".

Що стосується звичайних озброєнь, Шойгу дав відвертий аналіз того, що Росії потрібно поліпшити. Він сказав, що Росія буде приділяти особливу увагу військово-повітряним силам, нарощувати свій загальний ударний потенціал і покращувати командування, зв'язок і навчання.

"Росія буде підвищувати бойові можливості ВКС - як в частині роботи винищувачів і бомбардувальників в районах дії сучасних засобів ППО, так і в частині вдосконалення безпілотних літальних апаратів. У наших найближчих планах - розширення арсеналів сучасних ударних озброєнь. Нам необхідно поліпшити систему управління і зв'язку", - сказав Шойгу.

Міністр також сказав, що військові комісаріати, які відповідають за призов солдатів, потребують модернізації.

"Необхідно оцифрувати бази даних, налагодити взаємодію з місцевими та регіональними органами влади, а також промисловістю", - заявивши Шойгу.

Ядерні загрози Росії: деталі

У грудні 2022 року Путін заявив, що "загроза ядерної війни наростає". При цьому він також уточнив, що Росія не використовує ядерну зброю першої

У США ці нові "ядерні" загрози називають Путіна "пустопорожній".

За інформацією представника української розвідки, в Криму знаходяться російські носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного і морського базування.