Путін знову погрожує світу ядерною зброєю / Скріншот

Володимир Путін дедалі частіше зачіпає тему застосування ядерної зброї. Під час засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини він заявив, що "загроза ядерної війни наростає, нічого приховувати".

Але на цьому його ядерні погрози не закінчилися. Президент РФ зробив низку заяв про можливість застосування такої зброї:

"Росія не застосує ядерну зброю першою, але якщо не застосує першою, то, значить, і другою не застосує".

Також він запевнив присутню публіку, що в Росії не збожеволіли та усвідомлюють, що таке ядерна зброя. "Ми не збираємося розмахувати ядерною зброєю, як бритвою по всьому світу", — говорить російський диктатор.

Крім того, Путін каже, що в Росії розглядають ядерну зброю як "засіб захисту".

Що в Росії заявляли про ядерний удар раніше

21 вересня Путін пригрозив світу ядерною зброєю. Він висловив переконання, що "щодо Росії ведеться ядерний шантаж". Глава РФ каже, що при загрозі своїй територіальній цілісності Росія "використовує всі наявні засоби, це не блеф".

Пізніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що ядерна доктрина поширюватиметься і на тимчасово захоплені території України, які РФ "присвоїла" за підсумками пседвореферендумів.

Зеленський вважає, що ситуація на полі бою не вплине на рішення Росії щодо застосування ядерної зброї проти України.

5 листопада 2022 року в НАТО заявили, що ризик застосування Росією ядерної зброї в Україні залишається низьким, хоча РФ поводиться безвідповідально і необачно.

Раніше близький соратник Путіна, депутат Держдуми РФ Андрій Гурульов заявив, що метою для ядерних ударів Росії буде не Україна, а Німеччина і Великобританія. За його словами, застосовувати ядерну зброю проти України Москві "нецікаво", оскільки в його фантазіях росіяни "будуть тут жити".

Вас також можуть зацікавити новини: