У Кремлі триває підкилимна боротьба, вважає Петро Черник / фото REUTERS

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник заявив, що у Кремлі існує внутрішній конфлікт.

"Пригожин вже не просто кухар Путіна, він вже доволі велика політична одиниця. Пригожин насправді обкатує персональну армію. Те, що у Кремлі вже давно триває боротьба за важелі впливу, яка виходить зараз на нову фазу обертів, є свідченням того, що Шойгу теж почав створювати свою окрему армію. Рано чи пізно ці отруйні павуки зжеруть один одного, і одна із веж загине. Тому, що не може бути так, що немає винуватого за програш у війні", - пояснив Черник для "Еспресо".

За його словами, РФ розвалиться через військову поразку в Україні.

Відео дня

"Питання лише у тому, коли війна логічно завершиться. У РФ неможлива зміна влади знизу, тобто якісь громадянські путчі. Якщо путч і можливий, то тільки під строгим управлінням однієї з веж. Не маю сумнівів, що у Росії обов’язково відбудеться заколот. Питання лише в тому, яка вежа зробить це першою. Але Путін ще тримає баланс між вежами", - додав експерт. 

Розкол у Кремлі: головне

Як зазначали аналітики раніше, для Путіна наступник - питання виживання. У Росії можуть пробачити вождю все що завгодно, крім військової поразки. 

Також була інформація, що олігарх Пригожин підриває режим Путіна. За даними російських ЗМІ, Пригожин хоче створити свою політичну силу, яка матиме на меті відродження Російської імперії.