Росія почала ще більше загострювати цю ситуацію, заявив Дещиця / скріншот

Проєкт постанови уряду РФ про розширення кордону в Балтійському морі - свідоцтво того, що Росія почала гібридну війну, один з елементів якої - тиснути на країни Заходу і дивитися, якою буде їхня реакція. Таку думку висловив експосол України в Польщі Андрій Дещиця, передає NV.

"Росія почала ще більше загострювати цю ситуацію, яка склалася, не тільки в Україні, а також і в Центрально-Східній Європі. І вона далі провокує ці країни. І, можна так сказати, ця агресія поки що словесна або декларативна", - заявив він.

На думку дипломата, реакція на такі дії РФ має бути різкою і твердою. Росії необхідно показати, що вона не має права робити щось подібне в односторонньому порядку щось робити, підкреслив Дещиця. Він упевнений, що країна-агресор пробуватиме йти далі "або словами, або ракетами", якщо не буде реакції:

Відео дня

"Реакція має бути на випередження. А цим випередженням може бути, по-перше, максимальна передача зброї Україні та підтримка України, а, друге, зміцнення потенціалу країн НАТО і надання гарантій безпеки Україні. Тому що Росія буде пробувати розхитати нашу єдність", - сказав Дещиця.

Росія замахнулася на частину Балтійського моря - реакція НАТО

Нагадаємо, Москва викликала осуд з боку членів НАТО після пропозиції перекроїти кордони Росії в Балтійському морі.

"Проводиться ще одна російська гібридна операція, яка цього разу намагається посіяти страх, невпевненість і сумніви щодо своїх намірів у Балтійському морі. Це очевидна ескалація проти НАТО і ЄС, і на неї необхідно відповісти відповідною жорсткою відповіддю", - заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Вас також можуть зацікавити новини: