Росія евакуювала декілька сіл і розгорнула додаткові сили безпеки / скриншот

Розвідка Великобританії припустила, яким чином Росія може використати ситуацію у Бєлгородській області

Про це повідомляє Міністерство оборони країни у Twitter, посилаючись на дані розвідки. "Між 19 та 22 травня 2023 року, досить імовірно, що російські сили безпеки зіштовхнулися з партизанами у принаймні трьох місцях в межах Білгородської області РФ, поруч з українським кордоном. Особистості партизан залишаються непідтвердженими, але російські антиурядові групи заявили про свою відповідальність", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема, найбільш серйозний інцидент стався біля міста Грайворон. Також відбулася перестрілка із стрілецької зброї. Неподалік від інцидентів спостерігалося збільшення атак із застосуванням дронів та неприцільних обстрілів. 

Відео дня

Крім того, Росія евакуювала декілька сіл і розгорнула додаткові сили безпеки у тому районі. 

"Росія стикається з дедалі серйозною загрозою безпеки у багатьох областях її прикордонних регіонів, з втратами бойових літаків, з нападами на залізничні колії із застосуванням саморобних вибухових пристроїв, і тепер прямим партизанськими діями. Росія майже напевно використає ці інциденти для підтримки офіційного наративу, що вона є жертвою війни", - йдеться у повідомленні. 

Події у Бєлгородській області

У понеділок, 22 травня, підрозділ "Російський Добровольчий Корпус" заявив, що їхні бійці знову зайшли на територію Росії. За кілька годин в мережі з'явилися відео евакуації людей, також був опублікований ролик, на якому росіяни намагаються потрапити в закрите бомбосховище. 

У Кремлі заявили, що доповіли про прорив російського кордону Путіну. Пізніше в Бєлгородській області ввели режим контртерористичної операції. 

Пізно ввечері стало відомо, що по будівлі Федеральної Служби безпеки РФ в Бєлгороді завдали удару. Російські воєнкор заявив, що метою удару була і будівля МВС.

Вас також можуть зацікавити новини: