Санкції проти Росії мають слабкий ефект - міністр оборони Естонії

На думку голови оборонного відомства Естонії, війна навряд чи закінчиться найближчим часом.

Міністр оборони Естонії Калле Лаанет заявляє, що нинішні санкції проти Росії мають слабкий ефект.

Про це Лаанет розповів в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt.

"Потрібен час, щоб санкції подіяли. Поки що пройшло відносно мало часу, і тому ми поки бачимо слабкий ефект", - сказав Лаанет.

Міністр оборони Естонії вбачає можливості для посилення санкцій проти РФ, зокрема, шляхом запровадження ембарго на російську нафту і газ. Адже продовжуючи купувати російські енергоресурси, "Європа фінансує війну в Україні".

Лаанет також зазначив, що війна навряд чи закінчиться найближчим часом, і закликав до додаткових операцій НАТО у Східній Європі.

За його словами, глава Кремля постійно перевіряє "червоні лінії" та випробовує кордони західних держав. Не зрозуміло, що діється в голові Путіна. Однак історія показала, що його потрібно зупинити завчасно.

"Якщо Захід чи НАТО не зупинять Путіна, він буде продовжувати і продовжувати", – сказав Лаанет.

Лаанет "на сто відсотків упевнений", що Путін розуміє лише мову сили. Переговори західних політиків щодо війни в Україні не змогли перешкодити президенту Росії реалізувати свої плани в Україні.

Як повідомляв УНІАН, держсекретар Ентоні Блінкен сказав європейським союзникам, що на думку Сполучених Штатів, війна Росії проти України може тривати до кінця 2022 року. Як пише CNN із посиланням на джерела, і в США і в Європі все частіше погоджуються з думкою, що короткострокового завершення російської агресії не видно.

Вас також можуть зацікавити новини: