Рубль нібито зміцнюється, ось тільки долари за заявленою ціною купити не можна / фото REUTERS

У Росії заявляють про негативне економічне зростання, по всій країні закриваються заводи, але влада запевняє, що рівні безробіття падає. 

Журналісти проекту FreeДом проаналізували, що чекає на росіян через удар санкцій.

Безробітна мешканка Нижнього Новгорода Софія Суворова каже, що багато іноземних компаній пішли з РФ, і знайти роботу не дуже просто. Але вона не проти того, що відбувається, адже "є щось більше", ніж, наприклад, бажання сходити в кінотеатр. 

Тримають "історично низький" рівень безробіття і роботодавці, але не тим, що дають роботу. А іншим шляхом. Людину запрошують на стажування, обіцяють заплатити, але після двох тижнів з нею прощаються, не заплативши. І це працює як конвеєр.

Крім того, уряд сурмить, що обіцяного багатьма експертами в РФ дефолту не буде. А також повторює постійно про зміцнення рубля, ось тільки долара за оголошеним курсом ніде в Росії не купиш.

"У Росії все йде за планом. Правда, за яким, не зрозуміти. І дуже скоро росіяни зрозуміють, що вони не встають з колін, а лежать. Адже при такому положенні економіки вставати дуже складно", - підсумували журналісти.

Раніше Ілля Несходовський, директор Інституту соціально-економічної трансформації, заявив, що є реальні показники, які опублікував Росстат за перший квартал 2022 року. Цей показник кількості бідних в РФ - він збільшився з 12,7 млн до 20,9 млн, тобто на 69%. Кількість безробітних також збільшується. Оскільки це все почалося в березні, в статистику першого кварталу воно ще не потрапило. Цю статистику ми побачимо за результатами другого кварталу.

Вас також можуть зацікавити новини: