Схвалення допомоги Україні: у США сказали, як довго зможуть надавати підтримку

Зараз ресурсів достатньо для того, щоб підтримувати Україну протягом усього 2024 року, каже Салліван.

24 квітня Конгрес США схвалив пакет допомоги Україні, документ вже підписав американський президент Джо Байден. Тепер в адміністрації зʼявилися ресурси для подальшої підтримки нашої країни.

Після схвалення допомоги, у США тепер достатньо ресурсів для того, щоб підтримувати Україну протягом усього 2024 року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"Я дійсно очікую, що з тією кількістю ресурсів, які ми маємо зараз, ми можемо продовжувати забезпечувати Україну тим, що їй потрібно, впродовж 2024 року", – сказав він під час брифінгу. 

Допомога Україні від США: це варто знати

20 квітня Палата представників США після кількамісячної затримки схвалила законопроект про підтримку України, де передбачені витрати американського бюджету на рівні 60,84 млрд доларів.

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль наголошував, що ці кошти розподілять по кількох напрямках. Так, 49,9 млрд доларів скерують на оборонні видатки, 7,8 млрд доларів – це потенційна бюджетна підтримка, 1,57 млрд доларів – економічна допомога. Ще 400 млн доларів – кошти на захист кордонів та гуманітарне розмінування.

Вже вночі 24 квітня його разом із кількома іншими документами щодо підтримки іноземних держав схвалили у Сенаті США. Після пакет підписав президент США Джо Байден.

Того ж дня США оголосили про виділення нового пакету допомоги Україні на загальну суму 1 млрд доларів. До нього увійде потрібне українським військам озброєння. Зокрема, передадуть боєприпаси для HIMARS, ракети RIM-7 і AIM-9M для систем ППО, зенітні ракети Stinger, 155 мм артилерійські снаряди.

Вас також можуть зацікавити новини: