Ілюстрація REUTERS

З липня в США планують відновити смертну кару на федеральному рівні після майже 20-річної перерви. Генпрокурор Вільям Бар доручив Федеральному бюро в'язниць скласти графік чотирьох страт.

Читайте такожІран засудив до страті причетного до вбивства генерала СулейманіПро це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

Страти проводитимуть з використанням препарату пентобарбіталу, який викликає зупинку дихання. Верховний суд США підтримав його використання як такого, що відповідає восьмій поправці Конституції країни, яка забороняє застосування надмірних покарань, у тому числі при смертній карі.

Відео дня

«Чотири вбивці, яких планується стратити, пройшли всі стадії повного і справедливого судового розгляду згідно з нашою Конституцією і законами. Ми зобов'язані перед жертвами жахливих злочинів та їх сім'ями виконати вирок, винесений нашою системою правосуддя», – заявив Бар.

Стратити планують Даніеля Льюїса, який убив сім'ю з трьох осіб, включаючи восьмирічну дівчинку; Уеслі Іру Пурки, який жорстоко зґвалтував і вбив 16-річну дівчинку, а також забив молотком 80-річну жінку; Дастіна Чи Хонкена, який застрелив п'ять чоловік; Кита Дуейна Нельсона за викрадення, зґвалтування і вбивство 10-річної дівчинки.

Виконання страти ув'язнених заплановано на 13, 15 і 17 липня, а також на 28 серпня.

Раніше УНІАН писав, як в Нігерії вирок про страту винесли через Zoom.