Рішення щодо імпічменту Байдену скоро приймуть / фото ua.depositphotos.com

Спікер Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон заявив, що "дуже скоро" буде прийнято рішення про те, чи варто просувати зусилля по притягненню до відповідальності Джо Байдена.

Він відповів на питання, чи достатньо доказів для Палати представників, щоб підготувати статтю про імпічмент президенту Байдену.

"Оскільки ми знаходимося тут сьогодні, я не передбачив цього заздалегідь, але я вірю, що дуже скоро ми підійдемо до моменту рішення з цього питання", - сказав він, пише The Guardian.

Відео дня

Можливість імпічменту Байдена

Його попередник Кевін Маккарті оголосив про розслідування поведінки президента у вересні, за кілька тижнів до того, як праві республіканці та демократи усунули його з посади спікера. Розслідування зосереджено на звинуваченнях у корупції стосовно президента та його родини, особливо його сина Хантера Байдена.

Республіканці провели єдине слухання в Комітеті з цього питання, яке багато хто розцінив як провал після того, як їхні свідки заявили, що розслідування має сенс, але досі не було жодних доказів того, що президент порушив закон. Ще один удар по цих зусиллях стався, коли Кен Бак, консервативний республіканець, який вчора оголосив, що не буде домагатися переобрання в 2024 році, написав колонку в Washington Post, в якій стверджував, що імпічмент Байдену був поганою ідеєю.

Розслідування було призупинено на кілька тижнів, поки Палата представників боролася з відставкою Маккарті, і питання про те, чи продовжувати його і як це робити, є одним з головних питань, які повинен вирішити Джонсон. 

Вас також можуть зацікавити новини: