США заборонили піднімати у повітря майже 100 російських літаків

Міністерство торгівлі США опублікувало список із 99 літаків, які літали до Росії та Білорусі, тим самим порушуючи американські санкції.

Про це йдеться у заяві американського відомства. З 24 лютого усі літаки, виготовлені у США чи в інших країнах, якщо вони містять понад 25% деталей американського походження, мають отримувати ліцензію на польоти в Росію. З 2 березня аналогічний контроль ввели й щодо Білорусі.

Відео дня

Попри це російські перевізники продовжили польоти в Росію без отримання ліцензій, тому тепер на ці літаки фактично накладено арешт. Міжнародні рейси на них будуть неможливими.

США заборонили заправляти ці літаки, обслуговувати, ремонтувати, забезпечувати запчастинами та будь-якими послугами. 

Більшість літаків, які потрапили під заборону, експлуатує авіакомпанія Аерофлот. Також у список потрапили пасажирські та вантажні літаки авіакомпаній Nordwind, Utair, Azur Air, AirBridgeCargo. Серед них опинився і реактивний літак Gulfstream G650 Романа Абрамовича.

Раніше повідомлялося, що шість російських авіакомпаній на сьогодні ще продовжують виконувати міжнародні рейси, попри санкції всього світу проти злочинних дій РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: