США завдали авіаудару по об'єктах проіранських угруповань / фото REUTERS

США завдали авіаудару по об'єктах проіранських воєнізованих угруповань ополченців на кордоні Іраку і Сирії.

Про це на своєму сайті повідомляє американське Міноборони.

У заяві Пенгатона йдеться, що відповідну вказівку дав президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Відео дня

"Збройні сили США цього вечора завдали оборонні високоточні повітряні удари по об'єктах, що використовуються підтримуваними Іраном групами повстанців в іраксько-сирійському прикордонному регіоні. Були обрані ці цілі, оскільки ці об'єкти використовуються підтримуваними Іраном ополченцями, які здійснюють атаки з використанням безпілотників на персонал і об'єкти США в Іраку", - сказано в повідомленні.

Читайте такожБайден готовий переглянути президентські повноваження на завдавання ударів за кордоном

За твердженням Пентагону, удари були нанесені по об'єктах і сховищах зброї в двох місцях в Сирії і одному - в Іраку: дані об'єкти використовували кілька підтримуваних Іраном угруповань бойовиків.

У відомстві повідомили, що це було зроблено для усунення загрози і у відповідь на ряд нападів, націлених на інтереси Сполучених Штатів в Іраку.

"Президент Байден ясно дав зрозуміти, що він буде діяти для захисту персоналу США. З огляду на серію атак підтримуваних Іраном угруповань, спрямованих на інтереси США в Іраку, президент розпорядився про подальші воєнні дії, щоб перешкодити і стримати такі атаки", - розповів речник Пентагону Джон Кірбі, як повідомляє CNN.