Запальні кулі викликали пожежі на сільгоспполях у південних районах Ізраїлю \ фото REUTERS

Ізраїльські ВПС сьогодні вранці завдали ударів по об'єктах бойовиків в секторі газі після того, як палестинці запустили зі своєї території повітряні кулі з займистою сумішшю в бік Ізраїлю.

Це стало першим великим спалахом після 11-денного конфлікту минулого місяця і укладеного слідом за цим перемир'я.

Ізраїльські військові заявили, що метою авіаударів стали об'єкти, що належать ХАМАС - воєнізованому руху, контролюючому сектор Газа. Кулі з займистою сумішшю стали причиною 20 пожеж на півдні Ізраїлю.

ХАМАС заявив, що кулі - це їхня відповідь на марш ізраїльських націоналістів, що пройшов напередодні в Східному Єрусалимі.

Про жертви з жодної зі сторін не повідомлялося.

Читайте такожБіля Єрусалима розгорілися пожежі, людей евакуюють (фоторепортаж, видео)У заяві Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) говориться, що їхні винищувачі вразили військові комплекси ХАМАС в Хан-Юнісі і місті Газа. За словами ізраїльських військових, в комплексах велася підготовка до терористичної діяльності.

"ЦАХАЛ підготовлений до всіх сценаріїв, включаючи відновлення бойових дій, перед обличчям триваючих терористичних актів з боку сектора Газа", - сказано в заяві.

Представник ХАМАС заявив в "Твіттері", що палестинці будуть продовжувати чинити "опір і захищати свої права і священні місця" в Єрусалимі.

Кулі з займистою сумішшю викликали у вівторок пожежі на сільгоспполях у південних районах Ізраїлю, передає Бі-бі-сі.

У Цахалі заявили, що удари були завдані у відповідь на запуски повітряних куль з займистою сумішшю, здійснені з Гази в бік Ізраїлю у вівторок.

В останні роки такі кулі часто застосовуються бойовиками ХАМАС. Повітряні кулі і повітряні змії з контейнерами з займистою сумішшю і вибуховими пристроями стали причиною сотень пожеж в Ізраїлі, в результаті яких згоріли тисячі гектарів лісу і сільськогосподарських угідь.

Нинішні авіаудари стали першими при новому уряді Ізраїлю, який прийшов до влади в неділю і поклав край 12-річному правлінню Біньяміна Нетаньяху.

Вас також можуть зацікавити новини