Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, намагаючись довести необхідність "денацифікації" України, президент якої має єврейські коріння, назвав євреїв "найбільшими антисемітами" і заявив, що "у Гітлера була єврейська кров". Очільник МЗС Ізраїлю Яір Лапід у відповідь звинуватив Лаврова в расизмі. В МЗС України заявили про солідарність з єврейським народом та закликали уряди усіх держав світу надати рішучу відповідь РФ.

Я - офіцер української армії, єврей за походженням. Народився у Криму і залишив його лише тому, що туди прийшов якраз російський нацизм, переїхав до Дніпра та пішов захищати свою країну. І з приводу теперішніх заяв Лаврова, можу сказати, що зараз разом з сином перебуваю по службових справах у місті Львів. Місті, яке, певно, вважається росіянами найбільш нацистським, адже саме таким воно є в уявленні російської пропаганди. Проте я можу вільно ходити тут, не ховаючи своє етнічне походження. Я можу розмовляти тут будь-якою мовою, навіть російською.

Просто зараз я дивлюсь на руїни Синагоги "Золота Роза", яка була зруйнована нацистами у 1941 році. І яскрава асоціація – з містами України, які також зараз лежать в руїнах нацистських бомбардувань, які зруйновані силами нацистів Російської Федерації.

Відео дня

Нацистська Росія "визрівала" десятиріччями

Саме Росія занурилася у темряву, сталася якась реінкарнація нацистської Німеччини в іще гіршому варіанті. Адже, нагадаю, що Німеччина "визрівала" кілька років, а нацистська Росія "визрівала" десятиріччями і стала гідним продовженням Радянського союзу, який був концтабором для багатьох народів. Отримавши таке "насліддя", РФ, як "добрий школяр", ці "надбання" примножила. 

Тому заяви, які лунають з боку МЗС Росії, з вуст пана Лаврова, як уся російська пропаганда – повністю брехливі. Це не Україна напала на Росію. Росія пришла в нашу країну, причому не лише з брехнею, а й зі зброєю. Громадяни РФ, які прийшли на нашу землю, навіть не військові, не мають права називатися військовими, це кати, банда покидьків. Жоден військовий світу не має права на дії, які ця банда покидьків творить на теренах України, у тих містах, які вдалося тимчасово захопити. Громадяни РФ ще й хизуються тим, що виробляють.

Проте усі злочини задокументовані. І впевнений, вони ляжуть в основу великої судової справи. Тож сучасні нацисти з Росії ще сядуть на лаву підсудних. Вся Україна цього чекає якнайшвидше.

І знову повернусь до руїн Синагоги "Золота Роза". Їх залишили як монумент – пам’ять для нашого народу та народу України про те, що тут немає ні ксенофобії, ні антисемітизму. За слово "жид" тут можна отримати по морді від неєврея.

В Україні такі речі роблять маргінали, то в Росії це рівень міністра

Якщо хтось і вживає фрази та слова, озвучені паном Лавровим, то це може відбуватись хіба на побутовому рівні, ще й не найрозумнішими людьми. Простими словами, якщо в Україні такі речі роблять маргінали, то в Росії це рівень міністра закордонних справ. Як кажуть, відчуйте різницю.

І наостанок. Якщо вже пішли порівняння євреїв з нацистами, схоже, пропагандистська машина РФ вже остаточно зламалась. І зараз увесь світ розуміє той жах, в який перетворилася Росія. І розуміє, що треба не дати цій темряві поглинути інших.

Ашер Йосеф Черкаський, іудей, офіцер ЗСУ