Бойовики "ІДІЛ-Хоросан" здійснили теракт у Москві / скріншот

Бойовики "ІДІЛ-Хорасан" у своєму пропагандистському журналі закликали до терактів у країнах Європи.

Як пише Bild, у номері "Голосу Хорасана" зображено озброєного терориста в трамваї, а за вікном видно напис "Ласкаво просимо в Європу". Ілюстрація  підписана так: "Останній виклик перед виходом".

На іншому зображенні - футбольний стадіон, над яким літає дрон. Напис говорить: "Якщо вони пригноблюють вас на землі, то вразьте їх із неба".

Відео дня

У публікації йдеться: "Наїжджайте на своєму автомобілі на "невірних", наносьте їм удари ножами, наповнюйте їхню їжу отрутою, вибивайте їм мізки кулями і підпалюйте їхні будинки". Заклик насамперед звернений до молодих прихильників руху.

Видання зазначило, що на думку німецьких служб безпеки, мова, ймовірно, може йти про атаки під час чемпіонату Європи з футболу.

У службах безпеки вважають, що в країнах західної Європи "ІДІЛ-Хорасан" має добре організовану терористичну мережу, що налічує понад 100 учасників, і тільки в Німеччині їх може бути понад 50.

Теракт у Москві

22 березня в московському концертному залі "Крокус Сіті Хол" терористи розстріляли понад сотню людей, після чого підпалили будівлю залу. Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики "ІДІЛ-Хорасан".

Після цього влада європейських країн заявила, що побоюється терактів цих бойовиків. У Європі вважають, що напасти вони можуть під час великих спортивних заходів.

Вас також можуть зацікавити новини: