У Таджикистані затримали 9 осіб за підозрою у зв'язку з виконавцями теракту в Крокус Сіті/ колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Співробітники Державного комітету національної безпеки Таджикистану затримали дев'ятьох місцевих мешканців, яких підозрюють у зв'язках із терористичним угрупуванням ІДІЛ-К ("Вілаят Хорасан") і нападниками на концертний зал "Крокус Сіті Хол". Про це повідомляють Reuters і російське РИА Новости з посиланням на джерела в спецслужбах Таджикистану.

За даними ЗМІ, затримання проводили в понеділок, 25 березня, у місті Вахдат, після чого підозрюваних доправили в Душанбе. Зазначається, що в оперативних заходах брали участь російські силовики, які перебувають у столиці Таджикистану.

У Росії у справі про теракт у "Крокусі" проходять 12 осіб. Вісьмох фігурантів уже заарештували, серед них четверо, кого слідство вважає безпосередніми учасниками нападу. У салоні Renault, на якій пересувалися підозрювані в участі в теракті, знайшли паспорти Таджикистану.

Відео дня

Також сьогодні стало відомо, що суд заарештував до 22 травня дев'ятого фігуранта справи про теракт Назрімада Лутфуллоі. На засіданні стало відомо, що він громадянин Таджикистану.

Теракт у "Крокус Сіті" - що відомо

Увечері 22 березня в концертному залі "Крокус Сіті Хол" терористи влаштували стрілянину, унаслідок якої загинули понад 100 осіб. Путін не коментував стрілянину добу, а потім вибухнув звинуваченнями на адресу України. Він стверджував, що підозрюваних у скоєнні теракту затримали "недалеко від кордону з Україною".

Західні ЗМІ писали, що напад на "Крокус" організували бойовики "Ісламської держави".

Вас також можуть зацікавити новини: