Трамп може зняти санкції з КНДР у разі обрання президентом США, - Politico

Якщо екс-очільник Білого дому пом’якшить свій підхід, це може збентежити таких союзників, як Південна Корея та Японія, і знервувати членів його власної партії

Дональд Трамп не виключає можливості дозволити Північній Кореї зберегти свою ядерну зброю, при цьому запропонувати режиму КНДР фінансові стимули для припинення виробництва нових бомб. Про це пише Politico з посиланням на трьох людей, знайомих з думкою Трампа.

За їхніми словами, кандидат у президенти США зацікавлений в укладенні угоди з КНДР. Одна з ідей Трампа нібито полягатиме в тому, щоб спонукати Північну Корею заморозити свою ядерну програму і припинити розробку нової ядерної зброї в обмін на звільнення від економічних санкцій і інші форми допомоги.

"Частина його мотивації ... полягала б у тому, щоб не витрачати час на те, що він вважає марними переговори про зброю — і натомість зосередитися на ширшому завданні конкурувати з Китаєм", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що цілком можливо, що Трамп все ще може розглядати денуклеаризацію як довгострокову мету, "але було б відхиленням від стандартної політики США укласти навіть короткострокову угоду з Північною Кореєю, в якій це прямо не вказано".

"Якщо Трамп пом’якшить свій підхід, це може збентежити таких союзників, як Південна Корея та Японія, і знервувати членів його власної партії, які віддають перевагу більш жорсткому підходу до Пхеньяна. Це також дало би привід для звинувачень колишнього президента в лицемірстві, оскільки він постійно критикував адміністрацію Обами за те, що вона полегшила економічні проблеми Ірану в обмін на те, щоб повернути назад його просування до першої ядерної зброї. Трамп, як президент, вивів США з ядерної угоди з Іраном, укладеної в епоху Барака Обами", - нагадує ЗМІ.

Відносини США і КНДР - останні новини

США і союзники вводять нові санкції проти КНДР після запуску супутника-шпигуна. Так, Австралія, Японія, Південна Корея і США оголосили про обмеження проти іноземних агентів Північної Кореї, багато з яких працюють спільно з фірмою Green Pine.

Компанія стала об'єктом санкцій з 2010 року, коли тодішній президент США Барак Обама спробував перекрити джерела доходу, які підтримували ядерну програму Кім Чен Іра, батька нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ина.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Пентагоні відреагували на заяву КНДР про супутникові знімки військових баз та Білого дому. За словами речника Міноборони США, у Вашингтоні знають, що супутник вийшов на орбіту, тому продовжуватимуть тісні консультації з Південною Кореєю, Японією та іншими партнерами і уважно стежитимуть за розвитком подій.

Вас також можуть зацікавити новини: