Люди у Північній Кореї носять військові шапки по 10 років і розплачуються за це лисиною / Колаж УНІАН, фото Reuters, фото ua.depositphotos.com

У Північній Кореї спостерігається масове облисіння людей. Фахівці кажуть, що випадіння волосся серед "нації" Кім Чен Ина пояснюється кількома причинами.

Одна з них - незмінні військові шапки, які люди носять десятиліття через вимоги режиму та бідність, в якій існує переважна частина середнього класу КНДР. Детальніше про це пише RFA, запитавши, чому Північна Корея "лисіє" у південнокорейських експертів.

Фахівці кажуть, що цей феномен пов'язаний з інфекціями, які спричиняють пошкодження шкіри та втрату волосся. Через те, що переважна частина населення Північної Кореї користується "дешевими" засобами гігієни, наприклад, жорстким милом та пральним порошком, хімічний склад цих засобів лише поглиблює відповідну проблему.

Відео дня

Водночас косметичний та фармацевтичний ринок  країни "ери" Кім Чен Ина не дозволяє знайти дійсно якісні засоби догляду за шкірою та волоссям. Переважно Північна Корея намагається впоратися із такими проблемами дешевими тоніками так званої "східної медицини". Ними люди роблять собі лише гірше, а у більшості випадків, навіть не мають змоги дозволити собі турбуватися проблемою випадіння волосся.

Про це розповів колишній лікар з Північної Кореї Чхве Чон Хун, якому вдалося втекти до Сеулу (столиця південної Кореї) та знайти роботу в Інституті досліджень державної політики при Сеульському університеті. 

"Пересічні мешканці не можуть дозволити собі турбуватися про випадіння волосся", - пояснив він. 

Деякі експерти наводять ще цікавішу причину наявності проблеми "облисіння" в мешканців КНДР. Вона полягає у військових шапках, в яких усі працездатні чоловіки Північної Кореї зобов'язані відслужити 10 років у збройних силах.

Постійне носіння тих самих військових кашкетів призводить до накопичення бактерій і закупорювання пор на голові. Як наслідок, це призводить до витончення волосся та їхнього пошкодження. Тож саме ці "десятилітні" кашкети називають однією з можливих причин "облисіння" північнокорейців. 

В Україні діти облисіли через передозування вітаміном

На початку 2023 року в Україні набула розголосу історія про облисіння двох сестр-близнючок на Львівщині. Батьки 13-річних дітей звернулися до лікарні з незвичайною проблемою: окрім того, що в дівчат випало все волосся, в них також почала лущитися шкіра на тілі. Після проведення низки аналізів з'ясувалося, що у дітей спостерігалося передозуванням вітаміном А. 

Пити вітаміни дітям порадив лікар у зв'язку із "депресією", яка виникла в них після дієти. 

Вас також можуть зацікавити новини: