В Україні Лусваргі засудили за тероризм / фото УНІАН

Бразильця Рафаеля Лусваргі, що воював на Донбасі на боці угруповання «ДНР», заарештували на батьківщині за зберігання наркотиків і боєприпасів.

Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на видання Globo, у його будинку знайшли 25 кілограмів марихуани, речовину, схожу на кокаїн, і 350 патронів.

Лусваргі разом зі ще одним місцевим жителем зупинив у муніципалітеті Президенті-Пруденті поліцейський патруль. Як пише видання, спочатку він дав неправдиві свідчення про себе, а місцевий житель, що був з ним, повідомив поліцейським, що хотів купити у Лусваргі марихуану.

Відео дня

На допиті колишній бойовик «ДНР» зізнався, що вдома у нього зберігаються наркотики і патрони. За повідомленням, він добровільно передав ключ від свого житла поліцейським. Лусваргі заявив, що приїхав у муніципалітет Президенті-Пруденті в пошуках роботи. Наркотики і боєприпаси він зберігав удома нібито на прохання невідомих осіб. За це йому платили 3000 реалів на місяць (близько 570 доларів).

Читайте такожУ Криму та на Донбасі на боці бойовиків воювали близько 260 іноземців

Рафаель Лусваргі: що відомо про бойовика "ДНР"

2 травня 2019 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці контрольованих Росією бойовиків «ДНР», до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 29 грудня в рамках обміну утримуваними особами його передали підконтрольним Росії бойовикам.

За даними СБУ, з вересня 2014 року по травень 2015 року Лусваргі брав участь у бойових діях проти українських військових на Донбасі. Він входив до так званого «1-го механізованого батальйону «Вікінг» «ДНР».