Путін може піти на вибори в 2024 році / REUTERS

У Кремлі заявили, що теми "транзиту влади" в РФ в 2024 році на робочому рівні немає, проте допустили, що Володимир Путін знайде собі наступника.

Як пишуть "РИА Новости", про це заявив спікер президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі одного з пропагандистських телеканалів.

При цьому він не сказав, чи піде Путін на президентські вибори в РФ в 2024 році.

Відео дня

"Ще залишається три роки до виборів, коли ми знаємо, що Путін має право далі виставлятися, за бажання. Він ще не визначився, і, принаймні, нам з вами не сказав, чи є у нього таке бажання чи ні. Але в цих умовах, напевно, обговорення теми транзиту - це доля, точніше заробіток різних політологів і так далі", - зазначив Пєсков.

Читайте такожУ Кремлі висловилися про можливий діалог Путіна і Зеленського

Говорячи про можливого наступника Путіна, його прес-секретар сказав наступне: 

"Напевно у президента будуть колись свої переваги щодо когось і напевно він цього когось порекомендує. Він має право буде висловити свої переваги, але президентом наступним буде зрозуміло хто - той, за кого проголосуємо ми з вами".

"Обнулення" термінів Путіна

Як повідомляв УНІАН, 1 липня 2020 року в РФ відбулося основне голосування щодо поправок до Конституції. Внесення змін до Конституції президент РФ Володимир Путін ініціював у січні. Тоді ж він заявив, що поправки повинні бути схвалені всенародним голосуванням, хоча закон цього не вимагав.

Зміни до Конституції РФ передбачають "обнулення" президентських термінів Путіна - після прийняття поправок він зможе балотуватися ще на два терміни після 2024 року.

Для набрання чинності необхідно було, щоб їх схвалило більше половини учасників всенародного голосування. Явка значення не має - на відміну від референдуму, де потрібно, щоб на дільниці прийшли більше половини виборців. За підсумками голосування в ЦВК РФ заявили, що поправки підтримали майже 78% росіян, які прийшли на дільниці.

До цього Путін, коментуючи поправку до Конституції РФ, яка в разі прийняття дасть йому право балотуватися на новий термін, заявив, що інакше "роки через два замість нормальної роботи на багатьох рівнях влади" почнеться "нишпорення очима" в пошуках можливих наступників.