Путін, за словами Полозова, поводиться як "дворовий хуліган" / фото REUTERS

Політика, яку проводить керівництво Росії, відрізняється від його заяв - у Кремлі ними лише намагаються налякати.

Таку думку висловив російський правозахисник і адвокат Микола Полозов в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Важливо розуміти, що Путін і Кремль діють за принципом дворового хулігана, який підбігає, замахується і намагається налякати. Але при цьому бити він не буде, розуміючи, що може отримати у відповідь. Під час розмови Байдена з Путіним, я вважаю, Джо Байден детально і популярно пояснив, що буде, якщо Росія завдасть удару. І вся ця грізна риторика про те, що не можна переходити "червоні лінії", що неприпустимо присутність НАТО біля російських кордонів і так далі залишається риторикою, тому що реальна політика істотно відрізняється від тих грізних заяв, які спочатку робилися", - зазначив він.

Відео дня

Полозов додав, що в даному випадку видно наслідки розмови двох президентів в реакції Кремля. Він також спрогнозував "розрядку" напруженої ситуації, проте Путін зараз хоче максимально "продавити" свої умови.

Читайте такожУ Кремлі висловилися про можливий діалог Путіна і Зеленського

"Тому зрештою він не буде відпускати напругу, він все одно буде якимось чином маніпулювати, змушуючи Захід йти на якийсь компроміс", - констатував адвокат.

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 7 грудня відбулися переговори лідерів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна за допомогою закритого каналу відеозв'язку. Байден попередив президента РФ про рішучі економічні та інші заходи у разі посилення військової активності на кордоні з Україною.

Як сказав радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, Байден відмовився йти на поступки Путіну в питанні перспектив вступу України в НАТО.

Салліван не зміг сказати, чи остаточно Путін вирішив нападати на Україну. Водночас радник з нацбезпеки припустив, що Путін може відмовитися від планів вторгнення в Україну в обмін на запуск "Північного потоку-2".

Також США мають намір надати Україні додаткову військову допомогу.