У Росії хлопця покарали за різноколірне волосся / колаж УНІАН з фото з t.me/lentachold і flickr.com/bwjones

У Росії москвич, на якого було скоєно розбійний напад, звернувся по допомогу в поліцію, але в результаті його звинуватили в "дискредитації армії" й оштрафували.

Як повідомляє "Лентач", москвича Станіслава Нетьосова оштрафували за різноколірне волосся - частина кольорів збіглася з символікою України. Наприкінці квітня цього року хлопець прийшов у відділ поліції, щоб написати заяву про напад, проте співробітники правоохоронних органів замість того, щоб зайнятися пошуком грабіжників, склали щодо потерпілого протокол за "дискредитацію армії".

"Тверський суд Москви оштрафував 25-річного Станіслава Нетьосова на 50 тисяч. У суді Нетьосов намагався переконати суддю, що він не підтримує "ні український режим, ні СВО ЗС РФ", а волосся фарбує в яскраві кольори з 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За словами Нетьосова, наприкінці квітня на нього напали невідомі на зупинці громадського транспорту в центрі Москви, коли він повертався з роботи додому. У нього відібрали мобільний телефон, а також побили - внаслідок ударів потерпілий залишився без зуба. Після цього він вирушив до поліції, де на нього і склали протокол про "дискредитацію".

У центрі уваги кримінальна Росія - що варто знати

Нагадаємо, москвич Станіслав Нетьосов у центрі російської столиці зазнав нападу невідомих. 28 квітня він сам прийшов до МВС у Тверському районі, щоб написати заяву про побиття і крадіжку. Як з'ясувалося, напередодні пізно ввечері на нього напали невідомі на зупинці громадського транспорту, коли він повертався з роботи додому. У молодого чоловіка відібрали телефон і сильно побили, внаслідок завдання ударів хлопець втратив зуб.

Однак російські правоохоронці визнали заяву Нетьосова непереконливою. Ба більше, звинуватили його в дискредитації армії РФ - нібито різнобарвна зачіска побитого москвича символізує Україну. На нього склали протокол про дискредитацію армії (ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП РФ) через його нестандартну зачіску.

Зокрема, волосся молодої людини пофарбоване в блакитний, зелений і жовтий кольори. Силовики зняли в молодого чоловіка відбитки пальців, заявили йому, що змусять "цілувати рідну землю в окопах", а також вручили повістку до військкомату.

Вас також можуть зацікавити новини: