Путіна хочуть називати "правителем" / фото ua.depositphotos.com

У Росії можуть розпрощатися з президентом. Звичайно, не із самим Володимиром Путіним, а просто з терміном "президент".

У Держдумі вважають, що главу країни-агресора краще називати "правителем". Про це йдеться у сюжеті проекту FreeДом. 

"Назва посади глави держави завжди нас бентежила. Термін "президент" в значенні глави виконавчої влади вперше використовували лише в кінці 18 століття в США. У нашій країні за історичними мірками це взагалі нове слово, і поки воно не вкоренилося остаточно, можна його спокійно замінити на "правитель", - заявили в ЛДПР.

Виявляється, ідея перейменувати "президента" в РФ назрівала давно. Як тільки не думали величати Путіна: пропонували і повернути титул імператора, і генсек і тд.

Як пояснив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, роками в Росії намагалися нав'язати наратив, що Путін - він як імператор, царственна особа, у якої не повинно бути термінів завершення його повноважень.

"Будуть іменувати Путіна правителем або імператором, по суті все одно. Від цього його суть не зміниться. Він був і є звичайним бункерним диктатором", - підсумували журналісти в сюжеті.

Раніше в Кремлі заявили, що пропозиція внести зміни до Конституції Росії і перейменувати посаду президента на "верховного правителя" буде розглянута.

Вас також можуть зацікавити новини: