Угорщину звільнили від дотримання "цінової стелі" на російську нафту

Глава МЗС країни вважає, що подібні обмеження шкодять європейській економіці.

Угорщину звільнили від необхідності дотримуватися "цінової стелі" для російської нафти. 

Як заявив в Facebook міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, під час перемовин з ЄС про граничну ціну на нафту представники країни "наполегливо боролися за інтереси Угорщини". 

"У підсумку нам це вдалося: Угорщина була звільнена від обмеження ціни на нафту. Зробивши це знову, нам вдалося захистити безпеку енергопостачання нашої країни", – оголосив голова МЗС.

Сійярто також заявив, що введення стелі цін на російську нафту і подібні заходи нібито "найбільше шкодять європейській економіці". 

"Цінова стеля" для російської нафти 

3 грудня Рада Європейського Союзу встановив граничну ціни на нафту з Росії, на рівні 60 доларів за барель. Її застосовуватимуть з 5 грудня. Раніше голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявляла, що це значно скоротить доходи Росії. Країни "Великої сімки" і Австралія таже погодили введення аналогічного обмеження ціни на нафту.

Частина країн Європи наголошували, що не вважають обмеження ціни досить ефективним засобом для скорочення доходів країни-агресора. .

Президент України Володимир Зеленський також не підтримав це рішення. За його словами, "не назвеш серйозним рішення встановити таку межу для російських цін, яка є цілком комфортною для бюджету держави-терориста". 

Вас також можуть зацікавити новини: