В Індії погіршується ситуація з коронавірусом / REUTERS

За минулу добу в Індії було зареєстровано рекордно високу кількість смертей від коронавірусної хвороби - 3780. Крім того, підтвердилося ще понад 382 тисячі нових випадків інфекції.

Читайте також"Матимемо шалену захворюваність": лікар попередив про небезпеку "індійського" штаму COVID-19

Про це з посиланням на МОЗ країни повідомляє Times of India. На сьогодні в країні зафіксовано 20 665 148 випадків хвороби. 226 188 випадків виявилися смертельними.

Відео дня

За даними ВООЗ, за минулий тиждень на Індію припала майже половина нових випадків COVID у всьому світі (46%), а також 25% всіх смертей від пандемії. 

Попередній антирекорд смертності від коронавірусу в Індії був встановлений всього кілька днів тому, 2 травня. 

Експерти зазначають, що показники можуть бути істотно занижені через недостатню кількість тестувань і невраховану кількості людей, які вмирають вдома, особливо в сільській місцевості.

Коронавірус в Індії

  • В кінці квітня країна з населенням в мільярд 380 мільйонів зіткнулася з шаленим спалахом інфекції. Індія б'є всі світові рекорди і за смертністю і, за поширенням коронавірусу. 
  • В індійських мегаполісах настала справжня катастрофа. Лікарні не справляються з припливом хворих і страждають від страшного дефіциту кисню для пацієнтів. Тіла тисяч жертв спалюють прямо на вулицях, у стихійних крематоріях.
  • Тим часом так званий "індійський коронавірус" вже зафіксований в 17-ти країнах світу. Україна щотижня досліджує сотні зразків вірусу, щоб не пропустити новий штам. Експерти кажуть, що випадків індійського різновиду вірусу в Україні поки не траплялося.
  • Чи захищають існуючі вакцини від індійського варіанту коронавірусу - науковці зараз з'ясовують.