Непокоїть Придністров'я: в ЄС замислилися, як захистити Молдову від Росії

На тлі проблем із допомогою Україні Європі тепер доводиться реагувати на розповзання агресії Росії.

Європейські держави обговорюють, як посилити військову підтримку Молдови на тлі "все більш агресивних дестабілізаційних" зусиль з боку Росії. Про це заявив заступник речника Міністерства закордонних справ Франції Крістоф Лемуан, повідомляє Reuters.

За його словами, найближчими днями це питання піднімуть європейські міністри закордонних справ і оборони на зустрічі в Парижі, присвяченій посиленню підтримки України. Ймовірною датою зустрічі називають 7 березня.

Міністри зокрема планують обговорити конкретні ідеї щодо кіберзахисту, виробництва зброї, захисту країн, яким загрожує Росія, зокрема Молдови, захисту кордону України з Білоруссю та операцій з розмінування.

"Молдова стикається зі все більш агресивними спробами дестабілізації. І тут дуже уважно стежать за ситуацією в Придністров'ї", - сказав Лемуан журналістам.

Придністров’я попросило захисту у Росії

Як писав УНІАН, напередодні сепаратистський регіон Придністров’я провів "з’їзд депутатів", під час якого ухвалив звернення до Росії із проханням про захист від Молдови. Самопроголошена "республіка" звинувачує Кишинів у геноциді та економічній блокаді.

В уряді Молдови спочатку заявили, що і сам з’їзд, і його резолюція є лише "пропагандистським вивертом, який не заслуговує напружених заголовків новин". Пізніше офіційний Кишинів додав, що Молдова залишається мішенню для Російської Федерації і тому очікує нових спроб Москви дестабілізувати ситуацію.

Вас також можуть зацікавити новини: