У Тихановської виступили проти ідеї перерахунку голосів / REUTERS

У Штабі кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської виступили проти другого туру виборів і перерахунку голосів.

Про це повідомила прес-секретар Тихановської Анна Красуліна, передає Ехо Москви.

"Ні про який другий тур мови бути не може. Ні про який перерахунок голосів, а зараз ходять ідеї перерахувати, теж мови бути не може, тому що ми вже бачимо свідоцтва, фотографії, що в котельних спалюють бюлетені. Ми знаємо, що бюлетені знищені ", - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожОпозиція у Білорусі назвала Тихановську обраним президентом і підготувала відповідну петицію

Красуліна висловила впевненість, що міжнародна спільнота визнає Тихановську новим президентом Білорусі.

"Ми думаємо, що так, [визнають]. Уже пішли заяви від ряду країн про те, що так і повинно статися. Принаймні, що колишній президент Республіки Білорусь не отримав більшості на виборах і він повинен піти", - сказала вона.

Вибори і протести в Білорусі

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • За остаточними результатами ЦВК , за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців.
  • Тисячі жителів Білорусі, незадоволені підрахунком після голосування, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • Правоохоронні органи Білорусі затримали кілька тисяч учасників акцій в різних містах країни.
  • 13 серпня ввечері частину затриманих почали випускати на свободу. 14 серпня в МВС Білорусі заявили, що відпустили понад 2000 затриманих.
  • 14 серпня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про підтримку введення санкцій за порушення демократичних цінностей і прав людини в Білорусі.
  • Віце-президент Єврокомісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хосеп Боррель заявив, що Європейський Союз не визнає результати виборів президента Білорусі і починає роботу над запровадженням санкцій за фальсифікацію виборів і насильство щодо протестуючих.
  • 15 серпня, Лукашенко провів телефонну розмову з Путіним, після якого заявив, що президент Росії пообіцяв йому всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.