На виборах у Грузії лідирує правляча партія, у блоку Саакашвілі друге місце - екзит-поли

Дані екзит-полів оцінюють голосування лише за партійними списками, за якими до парламенту оберуть 120 депутатів. Ще 30 обирають по мажоритарних округах.

На виборах до парламенту Грузії, які відбулися 31 жовтня, лідирує провладна партія "Грузинська мрія" (52,26%).

Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного британською організацією Survation, передає Громадське із посиланням на грузинський телеканал "Руставі-2".

Натомість в опозиційного блоку "Єдиний національний рух", сформованого партією Міхеіла Саакашвілі, вдвічі менше голосів (25,33%). Він посідає друге місце.

Зазначається, що на цих виборах встановили дуже низький прохідний бар’єр - 1%. Відтак попередньо до грузинського парламенту потрапляють 9 партій: провладна партія "Грузинська мрія" - 52,26%; "Єдиний національний рух" (опозиційна коаліція, сформована партією Саакашвілі) - 25,33%; опозиційна сила "Європейська Грузія" - 4%; партія "Гірчі" - 3,5%; партія "Лело" - 2,6%; ультраправий "Альянс патріотів" - 2,3%; виборчий блок Георгія Вашадзе - 2,3%; "Грузинська лейбористська партія" - 1,2%; партія "Громадяни" - 1%.

Читайте такожДебати у США: Трамп і Байден обмінялися звинуваченнями в отриманні грошей від Путіна й згадали про Україну

Про схожі результати виборів свідчать екзит-поли американської компанії Edison Research, які замовила телекомпанія "Формула", передає "Грузия Online".

Так, за цими даними до парламенту Грузії проходять: "Грузинська мрія" - 46%; "Єдиний національний рух" - 28%; "Європейська Грузія" - 5%; "Лело" та "Гірчі" - по 3%; "Альянс патріотів" - 2%.

Дані екзит-полів дають оцінку голосуванню лише за партійними списками. Це 120 мандатів. Ще 30 обирають по мажоритарних округах.

Зазначається, що за результатами обидвох екзит-полів, до парламенту Грузії не пройшла проросійська партія "Єдина Грузія".

Нагадаємо, у суботу, 31 жовтня, у Грузії відбулися вибори в парламент 10-го скликання. 120 депутатів будуть обрані на пропорційній основі та 30 - на мажоритарній.

Вас також можуть зацікавити новини