Грузія - у країні проходять парламентські вибори / REUTERS

У Грузії сьогодні проходять парламентські вибори.

Громадянам країни належить зробити вибір між 50 виборчими суб'єктами - 48 партіями та 2 блоками. Також має бути зроблено вибір між мажоритарними кандидатами, повідомляє видання Грузия online.

Читайте такожВибори президента США: Байден з дружиною проголосували достроково

Відео дня

За інформацією Центральної виборчої комісії, в країні відкрито 3 тис. 657 виборчих дільниць, 11 виборчих дільниць, створених у виняткових випадках, і 127 спеціальних виборчих дільниць, створених для забезпечення участі виборців, які перебувають у стаціонарних лікувальних установах та ізоляції (карантин, самоізоляція), а також 52 виборчі дільниці за кордоном (38 країн).

Напередодні Грузія не пустила українську делегацію з 30 депутатів, які летіли спостерігати за голосуванням.

У Грузії зареєстровано 3 млн 526 тис. 023 виборця, в тому числі 14 тис. 170 - за кордоном.

Населення країни обере парламент 10-го скликання. До парламенту, що складається зі 150 місць, 120 депутатів будуть обрані за пропорційною та 30 - на основі мажоритарної виборчої системи.

У парламентських виборах візьме участь й опозиційна партія «Єдиний національний рух», яку пов’язують з Міхеїлом Саакашвілі. Раніше члени політичної сили вже виступили з заявою, що запропонують кандидатуру екс-президента на посаду прем’єра, якщо пройдуть до парламенту.

Інші новини на тему