Дебати кандидатів у президенти США Трампа і Байдена / фото REUTERS

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії Джо Байден заявив, що змусить Росію, Китай і Іран заплатити ціну за втручання в американські вибори, якщо його 3 листопада оберуть президентом США.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося під час других президентських дебатів між Байденом і Трампом, які відбулися у Нешвіллі. (Дебати транслювалися американським онлайн-ресурсом C-SPAN в Youtube).

Читайте такожТрамп і Байден здали негативні тести на COVID-19 перед фінальними дебатами

“Я чітко дав зрозуміти, що будь-яка країна, не важливо яка саме, якщо вона втрутиться в американські вибори, заплатить ціну”, - наголосив Байден.

При цьому, як заявив Байден, Росія причетна до втручання у поточну президентську кампанію і певною мірою Китай. Також, за його словами, стало відомо, що і Іран причетний.

“Вони заплатять ціну, якщо мене оберуть! Вони втручаються в американський суверенітет. Це те, що зараз відбуваються – вони втручаються в американський суверенітет”, - підкреслив Байден.

“І наскільки мені відомо, я не думаю, що президент (Дональд Трамп) щось сказав про це Путіну. Я не думаю, що він багато говорить з ним. Я не думаю, що він сказав і слово. Я не знаю, чому він не сказав і слова Путіну про це”, - наголосив Байден.

Кандидат від демократів переконаний, що “іноземні країни намагаються втрутитися в результат наших виборів”.

Як наголосив Байден, він не розуміє, чому Трамп не бажає піти проти російського президента Володимира Путіна, коли той насправді “сплачує винагороду за вбивство американських солдат в Афганістані” і коли російський президент причетний до діяльності з намагання дестабілізувати НАТО.

Разом з тим Дональд Трамп заявив, що ніколи не отримував гроші від Російської Федерації і що був найбільш жорсткішим президентом до Росії, аніж хто-небудь до нього.

Трамп знову звинуватив Байдена, що той отримав 3,5 мільйонів доларів від Росії, і зокрема від дружини колишнього мера Москви.

“І це пройшло через Путіна, оскільки він був дуже дружнім з колишнім мером Москви ”, - заявив Трамп.

Президент США заявив, що одного дня Байдену доведеться пояснити, чому його родина отримала ці кошти.

Водночас, як заявив Трамп, він не отримував кошти від РФ.

“Я ніколи не отримував жодні гроші від Росії. Я не отримую кошти з Росії”, - наголосив Трамп.

Президент США заявив, що ніхто не був жорсткішим до Росії за нього, і зокрема, у зв’язку із запровадженням санкцій.

Також Трамп сказав, що йому вдалося добитися того, аби країни-члени НАТО додатково виділили 130 мільярдів доларів на оборону, і ця сума має зрости до 420 мільярдів доларів. “Це для захисту від Росії”, - підкреслив Трамп.

Також Трамп розкритикував роботу адміністрації попереднього президента Барака Обами по відношенню до України, коли Байден обіймав посаду віце-президента.

“Він продавав подушки і простирадла. Я продав протитанкову амуніцію Україні. Не було нікого жорсткішого до Росії, аніж Дональд Трамп”, - сказав президент США.

Після цих слів Трамп знову звинуватив Байдена, що Росія йому платила великі гроші.

Президент США стверджує, що не отримує гроші від Китаю, України і Росії, але звинувачує у цьому Байдена.

Дебати Трампа і Байдена: що говорили про Україну 29 вересня

Кандидат у президенти США від Демократичної партії, колишній віце-президент Джо Байден під час першого туру дебатів 29 вересня назвав «щеням Путіна» нинішнього президента Дональда Трампа, а останній заявив, що син екс-віце-президента отримав мільйони доларів в Росії.

Трамп звинуватив Байдена у тому, що нібито він погрожував Україні ненаданням 1 мільярда доларів, якщо не буде звільнено генерального прокурора.

«Він погрожував Україні щодо одного мільярду доларів, якщо не буде звільнено прокурора...», - наголосив Трамп.

Байден назвав такі звинувачення неправдою.

«Він розбагатів в Україні, в Китаї, у Москві і різних інших місцях», - наголосив Трамп.

За його словами, Гантер Байден отримав 3,5 мільйони доларів від дружини мера Москви.

Довідка УНІАН

  • Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року. Трамп, який представляє республіканців, претендує на переобрання. Його суперник від демократів - колишній віце-президент США Джо Байден.
  • 29 вересня відбувся перший раунд дебатів між Трампом та Байденом.
  • У розпал передвиборчої кампанії Трамп захворів коронавірусом, однак після нетривалого лікування повернувся до боротьби.
  • В ході виборчої кампанії Байден звинувачує Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема - путінському). Трамп, своєю чергою, стверджує, що син Байдена причетний до корупційної схеми в українській енергетиці.