Протест під будівлею парламенту Грузії / 1tv.ge

Під будівлею парламенту Грузії представники опозиції встановили кілька наметів. Вони відмовляються визнавати результати парламентських виборів у країні.

Про це пише агентство "Новости Грузия".

Перешкодити в установці наметів намагалася поліція, сталися сутички. У підсумку намети поставили. Опозиціонери мають намір залишатися в них до ранку. У перших рядах протестувальників - колишня голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе. Вона представляє партію "Єдиний національний рух".

Відео дня

Читайте такожСаакашвілі заявив, що не претендує на посаду прем'єр-міністра Грузії

"Я хочу висловити свій протест в якості пересічного громадянина. Хто хоче, нехай йде додому, хто хоче – залишається... неважливо скільки нас буде – 1, 2 або 3. Навіть якщо я залишуся одна, я все-таки стоятиму біля парламенту. Я розумію, що боротьба з олігархом і Росією виснажлива, але я залишаюся біля парламенту і в такій формі висловлюю протест", - заявила Деканоїдзе.

Опозиція вимагає призначення дострокового голосування. Наступної неділі вони погрожують зібрати в центрі Тбілісі "всю Грузію" на масштабну акцію.

Вибори в Грузії 2020: перші підсумки

  • Згідно з даними екзит-полів, на проведених 31 жовтня парламентських виборах в Грузії перемагає правляча партія "Грузинська мрія", лідером якої є бізнесмен Бідзіна Іванішвілі.
  • Опозиційна сила колишнього президента Міхеїла Саакашвілі "Національний рух" посідає друге місце.