Президент Грузії Саломе Зурабішвілі голосує на виборчій дільниці / фото REUTERS

На виборах до парламенту Грузії, які відбулися 31 жовтня, лідирує провладна партія "Грузинська мрія" (52,26%).

Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного британською організацією Survation, передає Громадське із посиланням на грузинський телеканал "Руставі-2".

Натомість в опозиційного блоку "Єдиний національний рух", сформованого партією Міхеіла Саакашвілі, вдвічі менше голосів (25,33%). Він посідає друге місце.

Відео дня

Зазначається, що на цих виборах встановили дуже низький прохідний бар’єр - 1%. Відтак попередньо до грузинського парламенту потрапляють 9 партій: провладна партія "Грузинська мрія" - 52,26%; "Єдиний національний рух" (опозиційна коаліція, сформована партією Саакашвілі) - 25,33%; опозиційна сила "Європейська Грузія" - 4%; партія "Гірчі" - 3,5%; партія "Лело" - 2,6%; ультраправий "Альянс патріотів" - 2,3%; виборчий блок Георгія Вашадзе - 2,3%; "Грузинська лейбористська партія" - 1,2%; партія "Громадяни" - 1%.

Читайте такожДебати у США: Трамп і Байден обмінялися звинуваченнями в отриманні грошей від Путіна й згадали про Україну

Про схожі результати виборів свідчать екзит-поли американської компанії Edison Research, які замовила телекомпанія "Формула", передає "Грузия Online".

Так, за цими даними до парламенту Грузії проходять: "Грузинська мрія" - 46%; "Єдиний національний рух" - 28%; "Європейська Грузія" - 5%; "Лело" та "Гірчі" - по 3%; "Альянс патріотів" - 2%.

Дані екзит-полів дають оцінку голосуванню лише за партійними списками. Це 120 мандатів. Ще 30 обирають по мажоритарних округах.

Зазначається, що за результатами обидвох екзит-полів, до парламенту Грузії не пройшла проросійська партія "Єдина Грузія".

Нагадаємо, у суботу, 31 жовтня, у Грузії відбулися вибори в парламент 10-го скликання. 120 депутатів будуть обрані на пропорційній основі та 30 - на мажоритарній.

Вас також можуть зацікавити новини