Чарльз Браун висловив упевненість, що Ізраїль дотримуватиметься законів війни в секторі Газа / скріншот

Швидшому закінченню збройного протистояння у секторі Газа може допомогти припинення громадянських конфліктів, які можуть спонукати людей вступати до лав палестинських бойовиків.

Про це заявив головний військовий радник президента США Джо Байдена, голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун, інформує Reuters. За його словами, заявлена мета Ізраїлю щодо військової кампанії в Газі – повне знищення бойовиків ХАМАС, які керують територією, – є "надто великим бажанням".

Як сказав Браун, Ізраїль зосереджений на ліквідації вищого керівництва ХАМАС, і цього "можна досягти швидше".

Відео дня

"Я думаю, що чим довше це триватиме, тим важчим буде", - спрогнозував американський генерал.

При цьому він висловив упевненість, що Ізраїль дотримуватиметься законів війни в секторі Газа.

Крім того, за словами Брауна, ізраїльська армія може покращити свої публічні пояснення щодо своєї поведінки, і що він порушив це питання під час розмови зі своїм ізраїльським колегою.

"З огляду на те, що ми бачимо, є можливості для вдосконалення. ... Коли ми говоримо про час, то ви швидше зможете досягти моменту, коли ви припините бойові дії, якщо у вас буде менше суперечок серед цивільного населення, яке перетворюється на тих, хто хоче стати наступним членом ХАМАС", – сказав Браун.

Війна в секторі Газа - останні новини

Напередодні генерал ЦАХАЛу відповів, скільки триватиме операція в Газі. За словами Бенні Ганца, Ізраїль не встановив часових обмежень для поточної операції в Газі.

"Щодо питання про тривалість операції – обмежень немає", – сказав Ганц.

До цього прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль завдає ударів по ХАМАСу "там, де вони ніколи не думали, що ми це зробимо".

Звертаючись до північного кордону, він заявив: "Якщо "Хезболла" почне брати участь у цій війні, вона зробить помилку всього життя".

Вас також можуть зацікавити новини: