"Поневолення українського народу": екс-посол США в РФ розкрив справжні цілі війни Путіна

Джон Салліван зазначив, що президент РФ не йде на переговори, тому що вважає, що ще може виграти.

Президент Російської Федерації Володимир Путін не готовий був до переговорів з Україною ні до повномасштабного нападу, ні зараз. Його метою було усунення українського уряду.

"Володимир Путін не був зацікавлений в переговорах ще до початку війни, і він як і раніше в них не зацікавлений", - заявив колишній посол США в Москві Джон Салліван в інтерв'ю BBC.

При цьому він вказав, що метою війни, яку в Москві назвали "спеціальної військовою операцією", було усунення уряду в Києві. За його словами, так звана "демілітаризація" України - поневолення українського народу. Дипломат вказав, що цілі Кремля не змінилися, а спроби вести переговори з російськими колегами, щоб запобігти війні, ні до чого не привели.

"Але з їхнього боку не було жодної реакції, вони лише повторювали завчені тези, це нагадувало якийсь фарс", - зазначив Салліван.

Крім того, він вважає, що для припинення війни необхідно переконати Путіна в його програші, а зараз він вважає, що ще може перемогти.

Заяви Путіна 21 лютого - що відомо

У ході свого виступу перед Федеральними Зборами президент Російської Федерації Володимир Путін розповів про фейкові успіхи економіки Росії, будував неймовірні плани на майбутнє, а також звинувачував у всіх гріхах Захід

Крім того, він видав нову порцію маячні по війні проти України, заявивши, що РФ "не воює з народом України" і звинуватив у нападі Росії на Україну "західні еліти таа київський режим".

Також Путін оголосив про тимчасову зупинку участі в договорі про стратегічне наступальне озброєння. Він зазначив, що відносини РФ і заходу деградували, і що "все залишилося в минулому". 

Вас також можуть зацікавити новини: