Експерт оцінив відправку військових Заходу в Україну / фото ua.depositphotos.com

Через два роки повномасштабного вторгнення РФ президент Франції Еммануель Макрон припустив відправку військових західних країн в Україну.

Старший науковий співробітник Фінського інституту міжнародних відносин Едвард Хантер Крісті вважає, що існує три варіанти такого розвитку подій, пише Bild. По-перше, це "м'яке розгортання", тобто навчання солдатів НАТО для ЗСУ, по-друге, "середній варіант", який передбачає розгортання "тилових боєздатних сил". І третій - "жорсткий" сценарій передбачає участь західних військових у боях на лінії фронту.

Водночас високопоставлений дипломат однієї з країн центральної Європи в розмові з виданням зазначив, що насправді такі країни, як Польща, Литва, Латвія та Естонія, не готові брати пряму участь у військовому конфлікті.

Відео дня

"З якими солдатами і якою зброєю? Жодна зі згаданих вами країн не буде посилати війська в Україну, поки там триває війна", - стверджує він.

Як відреагували на заяву Макрона

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що "найгостріша дискусія розгорнулася навколо питання про відправлення військ в Україну, але тут не було досягнуто жодної згоди".

Німецький канцлер Олаф Шольц відкинув такий сценарій, у Білому домі також сказали, що не розглядають можливість відправки військових в Україну.

Проте деякі країни НАТО можуть допустити розгортання сухопутних військ для захисту України.

А в Кремлі одразу ж назвали неминучим прямий конфлікт між Росією і НАТО, якщо альянс відправить військових в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: