Війна в Україні: Китай готовий співпрацювати з Росією

Китайський дипломат заявив, що Пекін шукатиме спосіб врегулювати "конфлікт в Україні".

Китай готовий до партнерства з Російською Федерацією. Пекін також має намір співпрацювати з міжнародним співтовариством для політичного врегулювання війни в Україні.

"Китай готовий співпрацювати з Росією... і просувати наше всеосяжне стратегічне партнерство координації для нової ери", - цитує видання Укрінформ спікера Міністерства закордонних справ Китаю Вана Веньбіня.

За його словами, Пекін і Москва "прихильні принципам відсутності Альянсу, конфронтації і націлювання на будь-яку третю сторону і розвивають новий тип відносин між великими країнами на основі взаємної поваги, мирного співіснування і взаємовигідного співробітництва".

"Ми твердо віддані сприянню мирним переговорам і будемо продовжувати працювати з міжнародним співтовариством, щоб відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні "кризи в Україні", - підсумував дипломат.

"Мирний план" Китаю для України - що відомо

Президент Китаю Сі Цзіньпін у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну оприлюднила свій варіант "мирного плану" для завершення війни. При цьому не вказано, чо війну розв'язала Москва. За словами Сі Цзіньпіня, документ " максимально відображає єдність поглядів світової спільноти"

Вашингтон неодноразово застерігав Пекін від допомоги зброєю Москві. У свою чергу в МЗС Китаю запевнили, що не збираються постачати зброю жодному з учасників війни.

Водночас президент РФ Володимир Путін назвав військове співробітництво одним з найважливіших напрямків відносин з Китаєм.

Вас також можуть зацікавити новини: