Американський есмінець Carney перехопив ракети, випущені хуситами / фото port.odessa.ua

Есмінець ВМС США Carney перехопив кілька ракет неподалік від берегів Ємену. Корабель, залучений в інцидент, що стався ввечері в четвер 19 жовтня (за місцевим часом), зараз знаходиться в Червоному морі.  

Як пише ABC News, про це повідомив офіційний представник США. За словами чиновника, військовий корабель США Carney виявив кілька ракет, випущених хуситами в Ємені, яких підтримує Іран. У відповідь есмінець випустив ракети SM2.

Неясно, звідки були випущені ракети хуситів, але вони прямували в північному напрямку, зазначив чиновник. Він додав, що жоден військовий на борту корабля не постраждав.

Відео дня

Пізніше представник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що військовий корабель США Carney перехопив три крилаті ракети і близько восьми безпілотників. За попередньою оцінкою США, сам есмінець не був метою жодної ракети або безпілотника хуситів. За словами Райдера, вони прямували на північ уздовж Червоного моря, "потенційно – до цілей в Ізраїлі".

За даними CNN, американський корабель Carney в середу перетнув Суецький канал і увійшов в Червоне море, щоб допомогти "забезпечити морську безпеку і стабільність на Близькому Сході".

Есмінець Carney: що відомо про корабель

Carney (DDG-64) – це есмінець типу Arleigh Burke у складі ВМС США. Він був названий на честь Роберта Карні, який служив під час Другої світової війни.

Корабель був спущений на воду в 1995 році і вступив в експлуатацію в 1996 році. Як есмінець класу Arleigh Burke, Carney має видатні багатоцільові можливості, включаючи протиповітряну, протиракетну та протичовнову оборону. Він оснащений передовими системами зброї та засобами електронної боротьби.

Тип Arleigh Burke є одним з найбільш численних і потужних класів есмінців у світі і служить в морських силах багатьох країн.

Вас також можуть зацікавити новини: