Зустріч Сі та Путіна стала "тривожним меседжем" про підтримку Росії - глава Пентагону

За словами Остіна, зустріч Сі з Путіним та його візит фактично "стали демонстрацією підтримки" президента РФ.

Візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви, де він зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним та підписав низку документів, які підтверджують двостороннє партнерство між країнами в умовах війни РФ проти України, надсилають "тривожний сигнал" про те, що Китай готовий підтримувати Росію.

Як повідомляє "Укрінформ", таку заяву зробив глава Пентагону Ллойд Остін під час слухань у Комітеті з питань асигнувань Палати представників США.

"Візит Сі до Путіна та його кількаденне перебування там, я думаю, надсилає дуже тривожний меседж, меседж підтримки (Росії – ред.)", – наголосив Остін.

За його словами, хоча зараз і немає свідчень надання Китаєм летальної допомоги Росії, візит Сі Цзіньпіна до Москви та його зустрічі з російським диктатором Путіним по суті "стали демонстрацією підтримки" президента РФ, що само по собі "є дуже тривожним".

Остін зазначив, що в разі надання Китаєм матеріальної підтримки Росії, це потенційно матиме вплив на продовження війни РФ проти України та розширить її вплив не лише в масштабах регіону, але й в усьому світі.

Візит Сі Цзіньпіна до Росії

20 березня 2023 року лідер Китаю Сі Цзіньпін прибув з офіційним візитом до Москви. На наступний день він зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним, де вони обговорили, зокрема, російське вторгнення в Україну.

Під час обговорення війни РФ проти України, китайський лідер зазначив, що "конфлікти, врешті-решт, вирішуються шляхом діалогу і переговорів". Він також нагадав про представлений Китаєм "мирний план", де війну назвали "українською кризою".

Водночас в американському Інституті вивчення війни наголосили, що очільник Кремля не отримав бажаного результату під час переговорів з Сі Цзіньпіном. Зокрема, Путін не домовився про більш щільне двостороннє партнерство з владою Китаю. 

Вас також можуть зацікавити новини: