Влада Грузії не підтверджує присутність Саакашвілі в країні \ фото REUTERS

Міністерство внутрішніх справ Грузії заявило, що екс-президент країни Міхеїл Саакашвілі грузинський кордон не перетинав.

"Міхеїл Саакашвілі не перебуває на території Грузії, і він не перетинав грузинський кордон. У нас є інформація від української сторони, що Саакашвілі не виїжджав з України", - сказав представник МВС Олександр Дарахвелідзе, передає Інтерфакс.

Читайте такожСаакашвілі угледів користь від "Північного потоку-2" для України

Відео дня

У прес-службі партії Саакашвілі заявили, що поки не можуть офіційно підтвердити повідомлення про його приїзд до Грузії. А в українському офісі Саакашвілі стверджують, що політик покинув Київ минулої ночі і дійсно знаходиться в Грузії.

Голова правлячої в країні партії "Грузинська мрія - демократична Грузія" Іраклій Кобахідзе також заявив, що Саакашвілі не перебуває в республіці. "Саакашвілі в Батумі не перебуває. Відео Міхеїла Саакашвілі не записано в Грузії", - сказав він, передає ТАСС.

Тим часом, один з лідерів аджарської філії опозиційної партії "Єдиний національний рух" Мурман Думбадзе заявив журналістам, що всі громадяни Грузії зможуть мати комунікацію з Саакашвілі в суботу, 2 жовтня, після того, як завершиться голосування на місцевих виборах. Він підтвердив, що колишній президент перебуває в Грузії, але не став уточнювати, якими шляхами той перетнув грузинський кордон.

Тим часом, за інформацією грузинського телеканалу "Імеді", Саакашвілі протягом останніх чотирьох днів перебуває в Трускавці (Львівська обл.).

"Саакашвілі відправився з Амстердама в Україну 24 вересня, після чого він не залишав території України. За нашими даними, протягом останніх чотирьох днів він знаходиться в українському місті Трускавець", - повідомила телекомпанія.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Міхеїл Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії. Про це він повідомив у себе в Facebook. Спочатку Саакашвілі розмістив пост грузинською мовою такого змісту: "Доброго ранку, Грузія. Через вісім років вже з Грузії". Згодом на сторінці Саакашвілі з'явилося відео, де він також грузинською мовою стверджує, що знаходиться в Батумі.

Перед цим Саакашвілі заявляв, що полетить до Грузії 2 жовтня - у день місцевих виборів - рейсом Київ-Тбілісі. Він навіть показував фото свого квитка на літак. За словами Саакашвілі, вирішується доля його країни, він не зможе спостерігати за цим осторонь.