Адвокатка Трампа Дженна Елліс визнала провину / фото REUTERS

Вже троє адвокатів Дональда Трампа визнали себе винними у тому, що допомагали екс-президенту США скасувати його поразку на президентських виборах у штаті Джорджія у 2020 році. 

Як пише Reuters, у Джорджії Трампу разом із 18 особами були пред'явлені звинувачення у спробах змінити результати президентських виборів в цьому штаті. Двоє адвокатів екс-президента – Сідні Пауелл і Кеннета Чезебро – вже уклали угоду зі слідством про визнання провину. На аналогічний крок пішла й адвокатка Дженна Елліс, яка не тільки визнала провину, а й погодилася свідчити проти Трампа, якщо її викличуть давати свідчення.

Елліс на суді стверджувала, що "не проявила належну обачність", коли погодилася допомогти команді Трампа просувати звинувачення щодо шахрайства на виборах. 

Відео дня

"Я повинна була, ваша честь, але я не переконалася, що факти, які інші юристи називали правдивими, були насправді правдивими. Оглядаючись назад, я згадую про весь цей досвід із глибоким каяттям",  – заявила вона.

Прокурори заявили, що Елліс була присутня на зустрічі з законодавцями штату Джорджія, де особистий адвокат Трампа та колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані збрехав про порушення під час голосуванні, аби переконати виборців не визнавати незначну перемогу Байдена в штаті.

Елліс визнала себе винною у пособництві та підбурюванні до неправдивих заяв. Угода зі слідством передбачає, що її буде засуджено до 5 років ув’язнення (умовний термін). Також їй компенсують 5 тисяч доларів судових витрат.

Порушення під час виборів президента США 2020 року - що треба знати

Президентські вибори у США 2020 року відбулися у вівторок 3 листопада та стали 59-ми виборами президента США. Зрештою Байден отримав більшість голосів Колегії виборників (306 проти 232, які отримав Трамп), і здобув перемогу на виборах, ставши 46 президентом США.

Ці вибори, зокрема, відзначилися тим, що Байден став першим демократом, який виграв президентські вибори в штаті Джорджія за останні 28 років. Трамп відмовився визнати поразку в цьому штаті і намагався оскаржити її. 

Щодо його спроб скасувати поразку на виборах 2020 року в цьому та інших штатах відкрито дві справи.

Вас також можуть зацікавити новини: